Siekdami pagerinti jūsų naršymo kokybę, statistiniais ir analitiniais tikslais šioje svetainėje naudojame slapukus (ang. „cookies"). Juos bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Supratau
Rasime tinkamiausią sprendimą. Susisiekite.
I-V: 08:00 - 17:00 val.
0
0.00 €
LT
Varžų matavimai

Varžų matavimai

Atliekame varžų matavimus (įžeminimo įrenginių ir įžemintuvų varžos matavimai, žaibolaidžių įžeminimo varžos matavimai, pereinamų kontaktų ir kiti varžos matavimai), elektros tinklo būklės įvertinimą, suradę neatitikimus šaliname susijusius gedimus bei išrašome visus reikiamus dokumentus. Matavimus atliekame naudodami patikrintus, patikimus varžos matavimo prietaisus.

Darbų vykdymui parengiame konkretų planą, suderiname su klientu ir tiksliai jo laikomės. Varžų matavimo paslaugas teikiame visoje Lietuvoje.

Elektros matavimų ir rodmenų tikrinimo svarba


Reguliarus elektros tinklų rodmenų patikrinimas ir matavimų atlikimas yra ilgalaikio ir saugaus elektros prietaisų naudojimo garantas. Tai yra taikoma tiek pramoniniams įrenginiams, naudojamiems įvairiose įmonėse, tiek ir buitiniams prietaisams, naudojamiems privačiuose namuose. Įvairios elektros tinklo avarijos ir darbo sutrikimai gali tapti prietaisų gedimo priežastimis, o tai reiškia ir papildomas išlaidas, kurios gali būti ir ganėtinai didelės. Tačiau bet kokie ekonominiai ir finansiniai praradimai yra smulkmena, palyginus su sveikata arba žmonių gyvybe. Būtent todėl elektros matavimų atlikimas yra ne tik aktualus ir tikslingas, bet ir būtinas.

Varžų matavimas


Varžų matavimai taip pat patenka į tokių būtinų veiksmų sąrašą, kuriuos netgi reglamentuoja Lietuvos Respublikos teisės aktai. Juose galima rasti reikalavimus ir rekomendacijas, kaip ir kada turi būti atliekami tokio pobūdžio darbai bei kas juos turėtų atlikti.

Nepavojingose patalpose varžų matavimai turėtų būti atliekami bent kartą per šešis metus arba dažniau, jei atsiranda būtinybė. Įžeminimo grandinės varžų matavimai turi būti atliekami ne rečiau kaip kartą per dvylika metų.

Pavojingose patalpose, kurios yra dulkėtos, drėgnos, kur saugomi degūs skysčiai, o taip pat viešosiose ir laidžias grindis turinčiose patalpose pereinamųjų kontaktų bei instaliacijos ir įrenginių izoliacijos varžų matavimai turi būti atliekami bent kartą per metus. Tas pats taikoma ir tokiems įrenginiams kaip skalbyklos, plovyklos ir pirtys, elektrinės viryklės, kranai, liftai, suvirinimo transformatoriai. Periodiškumas šiuose darbuose reikalingas dėl to, kad izoliacija ir laidai genda dėl tokių priežasčių kaip: mechaniniai sugadinimai, susidėvėjimas, netinkamos naudojimo sąlygos ar elektros tinklo perkrovos.

Instaliacijos ir įrenginių izoliacijos varžos bei įžeminimo grandinės pereinamųjų kontaktų varžų matavimai turi būti atliekami ir tais atvejais, kai įmonės arba privatūs asmenys planuoja tapti naujais „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) vartotojais.

Taip pat tai yra privaloma, siekiant priduoti naujus objektus Valstybinei Energetikos Inspekcijai arba tiesiog norint padidinti esamą elektros tinklo galingumą.

Varžų matavimo darbų atlikimo gali pareikalauti priešgaisrinės saugos inspekcija. Tai taikoma instaliacijos ir įrenginių izoliacijos bei įžeminimo grandinės pereinamųjų kontaktų varžų matavimams. Kaip įrodymą, privatiems ir juridiniams asmenims teks pateikti tokių darbų atlikimo protokolus. Protokoluose turi būti fiksuojami visi atliekami darbai visose kabelio arba laido atkarpose. Jų pagrindu užsakovas gali daryti tam tikras išvadas.
 

Atliekame visų tipų varžų matavimus

  • Elektros įrenginių izoliacijos, įžeminimo įrenginių ir įžemintuvų varžos matavimai;
  • Žaibolaidžių įžeminimo varžų matavimai;
  • Pereinamų kontaktų varžų matavimas;
  • Kilnojamų elektros įrankių, suvirinimo transformatorių izoliacijos varžos matavimas;
  • Iki 1000 V įtampos kabelių ir instaliacijos izoliacijos varžos matavimas;
  • Iki 1000 V įtampos daugiagyslių kabelių, antrinių grandinių, rankinių elektros įrankių izoliacijos varžos matavimas;
  • Suvirinimo transformatorių, srovės keitiklių izoliacijos varžų matavimas;
  • Kitų įrenginių, prietaisų varžų matavimai.
Atliekame visų tipų varžų matavimus 
Elektros įrenginių izoliacijos, įžeminimo įrenginių ir įžemintuvų varžos matavimai; 
Žaibolaidžių įžeminimo varžų matavimai; 
Pereinamų kontaktų varžų matavimas; 
Kilnojamų elektros įrankių, suvirinimo transformatorių izoliacijos varžos matavimas; 
Iki 1000 V įtampos kabelių ir instaliacijos izoliacijos varžos matavimas; 
Iki 1000 V įtampos daugiagyslių kabelių, antrinių grandinių, rankinių elektros įrankių izoliacijos varžos matavimas; 
Suvirinimo transformatorių, srovės keitiklių izoliacijos varžų matavimas; 
Kitų įrenginių, prietaisų varžų matavimai.

Prižiūrime ir aptarnaujame įvairius elektros įrenginius


  • Vykdome profilaktinę elektros įrenginių priežiūrą, atliekame remonto, keitimo, sistemų atnaujinimo darbus;
  • Prižiūrime bendrojo naudojimo elektros energijos tiekimo įrangą, taisome ar keičiame laidus ir kabelius, apšvietimo prietaisus ir įrangą, skirstomąsias dėžes, kištukų lizdus;
  • Matuojame įtampos, srovės, galios, nuotėkio srovių ir kitus elektros parametrus.
Prižiūrime ir aptarnaujame įvairius elektros įrenginius 
Vykdome profilaktinę elektros įrenginių priežiūrą, atliekame remonto, keitimo, sistemų atnaujinimo darbus; 
Prižiūrime bendrojo naudojimo elektros energijos tiekimo įrangą, taisome ar keičiame laidus ir kabelius, apšvietimo prietaisus ir įrangą, skirstomąsias dėžes, kištukų lizdus; 
Matuojame įtampos, srovės, galios, nuotėkio srovių ir kitus elektros parametrus.
Visi darbai gali būti atliekami tiek kompleksiškai, tiek ir kaip atskira paslauga.

Atliekamas elektros kabelių izoliacijos varžos matavimas leidžia nustatyti bet kokius galimus laidų defektus, susidėvėjimo laipsnį ir remonto arba keitimo būtinybę. Kitaip sakant, vertinama elektros tinklo, jungiančio paskirstymo stotis su vartotojais, atkarpų būklė. Įžeminimo įrenginių ir įžemintuvų varžų matavimai leidžia nustatyti galimus gedimus ir naudojimosi tam tikrais įrenginiais nesaugumą. Tai gali užkirsti kelią labai rimtoms bėdoms.

Dėl pakankamai griežto šių darbų reglamentavimo ir didėlės svarbos, varžų matavimą turi teisę atlikti tik atestuoti asmenys, turintys leidimą tokių darbų atlikimui. Todėl samdant specialistus varžų matavimams atlikti, svarbu įsitikinti, kad jis tikrai turi visus reikimus leidimus. 
Esame pasirengę jums padėti. Susisiekite - supažindinsime su galimybėmis, patarsime, ką geriausia pasirinkti.
Susisiekite